Sivri biber, yeşil ya da kırmızı renkli, ucu kıvrık, uzun ve ince bir sebzedir. Çoğunlukla çiğ olarak salatalarda veya yemeklerde kullanılır.
C vitamini açısından çok zengin olan sivri biber, sağlığa çok faydalıdır.
Eğer her gün bir adet sivri biber tüketirseniz, vücudunuzda şu değişiklikleri görebilirsiniz.
Günde bir tanen yenen çiğ sivri biberin faydaları…
Sivri biber, kış mevsiminde virüs ve bakterilere karşı vücudu koruyan bir antioksidandır.
Bazı çalışmalar, sivri biberin migren ağrılarını hafiflettiğini göstermiştir.
İçindeki kapsaisin maddesi, metabolizmayı hızlandırır, zayıflamaya yardımcı olur ve yağ yakımını kolaylaştırır.
Sivri biber, mide asidinin dengelenmesine, sindirimin iyileşmesine ve mide ülserinin önlenmesine katkıda bulunur.
SİVRİ BİBERİN FAYDALARI…
– Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir
– Kışın hastalıklardan korunmaya yardımcı olur
– Doğal bir ağrı gidericidir
– Sindirim sistemini iyileştirir
– Solunum yolu problemlerine fayda sağlar
– Kanserle mücadelede etkilidir
– Hafızayı kuvvetlendirir
– Cilde iyi gelir
– Kilo verdirir